На гости в Пловдив

На 25 април в Културен център „Тракарт“ Сесил Костадинова представи пред пловдивската публика новия си роман „Звездата на скитниците“ . Авторката разказа накратко как се е появила идеята за написване на книгата. Тя изложи своята интерпретация за розетата от Плиска, като отново подчерта, че става въпрос за художествена измислица, без претенции за научност. Междувременно стана ясно, че нейното тълкуване като цяло се споделя и от сериозни учени.

„Седемлъчевата звезда обаче не е единствената загадка в романа“ – обясни Сесил и поднесе на слушателите си откъс за друг тайнствен артефакт.

Както вече бе споменато при анонсиране на събитието, представянето бе в рамките на турнето на Фондация „Буквите“ по повод 15 години от създаването й. Бяха представени тазгодишния алманах „Хумор и сатира“ на издателството и първи брой на списание „Мечта за книга“, а освен романа на Сесил, своята пловдивска премиера имаха новата книга на Иван Богданов „Самотата не спи на възглавницата ми“ и стихосбирката „Коричка вяра“ на Румяна Бакърджиева, събрали финансиране също по проекта „Мечта за книга“.