Поетична машина на времето

Поредното неделно матине в клуб „Журналист“ премина под знака на ученическото творчество. Ако си мислите обаче, че поетите пред микрофона бяха в ученическа възраст, грешите. Повечето участници бяха „на попрището жизнено в средата“. Сред познатите лица имаше и нови, които за пръв път бяха приели предизвикателството да четат свои произведения пред публика.

Почти всеки пишещ твърди в представянията си, че е направил своите първи писателски стъпки в ученическите си години. Време беше тези твърдения да се докажат. И въпреки че малцина рискуваха да споделят тинейджърските си творения, усмивките не слизаха от лицата на слушателите. Дали защото всеки крие в архива си подобни стихове или защото спомените нахлуха в залата, но младежкото настроениие остана да витае там и след приключване на официалната част.

Сесил не беше подготвена за предизвикателството, но успя да се включи в темата със стихотворението „Хлапета“ от бригадирския цикъл „Силистренски синдром“. В добавка напомни, че сега е сезонът за „Преброяване на пилците“, а накрая сподели за пръв път пред публика летния си „хит“ – сонета „Аз и лятото“.