Каменни трохи

Романът ще ви пренесе в едно бъдеще, където Земята не е заплашена от апокалиптична катастрофа. Човечеството е преодоляло самоубийствените си пориви. В идилично на пръв поглед общество цивилизацията се е разпростряла сред звездите. Хората са се сдобили с технология за бързо придвижване в пространството, но Земята е запазила тайната за себе си, а с нея — и контрола, и управлението над новите светове.

Недоволни от липсата на пряка комуникация и транспорт, двама приятели се заемат с разбулване на мистерията около междузвездните тунели. Съдбата ги свързва с талантлива млада двойка, разделена от законите на обществото. Четиримата „заговорници“ обединяват усилия в търсене на отговори. Оказва се, че не само миналото крие тайни. Героите се сблъскват със загадки от настоящето, които им напомнят, че не бива да се приема очевидното за единствено възможно.

Какво може да се обърка в един подреден и скучен свят? И дали тайните от миналото са по-страшни от тези в настоящето? Ще разберете, щом се впуснете по пътеката от каменни трохи.

Ако сте на мнение, че пирамидите все още крият тайни, ако сте изкушени от пътувания сред звездите, ако сте убедени, че не сме сами във Вселената, не се колебайте – тази книга е за вас.
 

Как се роди идеята

Има един въпрос, който винаги е вълнувал човечеството: кои сме ние? Дали сме деца на Вселената или творения на висш разум? Плод на естествено развитие или експеримент? Сами ли ще останем в битието си или някъде отдавна ни очакват?

Преди четвърт век идеите за праисторически контакт не се ползваха с особена популярност. Днес сме изпаднали в другата крайност – всички говорят за извънземните от древността. Но дали всяка драсканица в пещера е портрет на звезден посетител? Дали всеки преобърнат камък крие вълшебна енергия, достъпна само за избрани? Вярвам, че отговорите са около нас, само трябва да погледнем на света с други очи.

Сесил