ПроЛетно за книгите

Тази година Пролетният базар на книгата се превърна в ПроЛетен и за втори път се проведе на открито. Този път книжарските шатри бяха разположени в градинката пред НДК, а не по протежението на бул. „Витоша“. След буреносното начало от първия ден времето остана благосклонно към книголюбителите до края на изложението.

Заплахата от КОВИД-19 не попречи на десетки фенове на литературата да се поровят в купчините новоиздадени книги, както и в секциите с намалени цени. Почитателите на българските заглавия пък имаха възможност да получат автографи от любимите си автори. Мнозина от тях бяха отделили по един или повече дни, за да се срещнат на живо със своите читатели.

Въпреки че не беше представен официално на панаира и не можеше да бъде закупен, романът „Звездата на скитниците“ на Сесил намери своето място на щанда на издателството. Корицата му (на снимката оградена в жълто) беше изложена на първо място заедно с други корици на успешно приключили проекти от инициативата „Мечта за книга“.

Самата Сесил се срещна със свои приятели и колеги по перо, сред които бяха двама от участниците в литераното риалити на БНТ „Ръкописът“ – Цветлин Вълев и Спас Христов (на снимката долу).