От другата страна

След проточил се с месеци издателски процес, изпълнен с въпросителни, Сесил Костадинова най-после може да се похвали със своя редакторски дебют – и то не с какво да е, а с едно изключително, триезично издание (на български, руски и английски език). Става дума за книгата „Мъжкото и женското тайнство – изцеляващи афоризми“ на украинския автор Назип Хамитов* (изд. „Кибеа“).

Приключих успешно поредното си самопредизвикателство – заяви Сесил на своята страница във Фейсбук. – Този път не говорим за смяна на жанра, а за смяна на позицията. Беше ново, приятно и… поучително занимание.“
 
В поста си в социалната мрежа Сесил благодари на автора Назип Хамитов и на преводачката Нина Йорданова за оказаното доверие. „За мен беше удоволствие и привилегия да съм част от екипа, осъществил този амбициозен проект“ – сподели тя и малко по-късно получи оценка за труда си от самия автор:

„Скъпа Сесил, огромно благодаря за изключителната редакторска работа. Получи се уникално издание на три езика!“
 
 
* Назип Хамитов е писател, психоаналитик, доктор на философските науки, професор, член-кореспондент на Националната академия на науките на Украйна. У дома и в чужбина е известен като автор на андрогинния анализ – най-новото направление в областта на психоанализата, изследващо проблемите на вътрешната самота в отношенията между мъжете и жените.