Когато куклите не спят

„Когато куклите не спят“ е пиеса за деца от Леда Милева. Играеше се в Младежкия театър през миналия век. В настоящия век обаче куклите се подвизават и на други места. Този месец например налазиха „Истории от някога“ и съвсем не като безобидни приятелчета на децата. Защото темата „Кукла“, зададена от организаторите, бе в жанра хорър!

На 16 март, в тъмна снежна доба, единадесет смелчаци представиха своите страшни кукленски истории в клуб „Грамофон“. Сесил също допринесе за страховитата вечер със своя „Гуменокукъл“. Заглавието се оказа едно от най-трудно произносимите за водещия на събитието, наред с „Омоланкиди“ на всепризнатия лидер на бг-хоръра Бранимир Събев.

В края на вечерта публиката реши да отличи именно тези два разказа. Победата на Бранко Събев едва ли е изненада за почитателите на жанра. С второто си място обаче Сесил буквално му дишаше във врата, защото само 2 точки не й достигнаха да изравни резултата. Третото място, със съществена разлика в точките, остана за Яна Велева с нейното „Чаено парти“.


снимки: Алекс Цонков-Лостов