Какво се случва на Марс

Всеки писател-фантаст има в архива си поне един разказ, посветен на червената ни съседка. Затова едва ли някой ще се изненада от последната научно-фантастична тема в „Истории от някога“, а именно: „На Марс“.

На 19 юни слушателите в ProjectCafe се насладиха на общо 9 предположения за живота и загадките на Марс. Три от разказите бяха на победителите от предишното четене и според регламента публиката не можеше да гласува за тях. По изрично настояване на организатора Николай Николов неговият разказ също бе изключен от гласуването, така че за гласовете на слушателите се бориха останалите пет разказа.

„Марсианска мечта“ на Сесил Костадинова успя да изпревари своите конкуренти и се класира на първо място, следвана от разказите на Димитър Манов и Елена Павлова. Този път домакините от ProjectCafe зарадваха победителя с авторска графика на свой приятел, вместо с традиционната бутилка вино.

снимка: Николай Николов /Истории от някога

 

За всички присъстващи имаше и по един екземпляр от фентъзи романа „Последният наследник на Тхалидия“ с автор Емил Любенов.